Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Володимирівна Золотухина

«Життя без їжі та води ми не уявляли, тому евакуювались»

переглядів: 105

У перший день війни я з чоловіком поїхала забирати доньку з Сум. Вона там навчалась. Ми приїхали додому у Тростянець і опинились в окупації. Місяць просиділи в погребі під обстрілами. Бомбардування були дуже сильними. Поки було світло, ми опалювали укриття обігрівачами, а потім не стало і світла. Ми опинились у холодному підвалі. Було дуже тяжко.

Виїхати з міста боялись, бо чули від людей, що росіяни знущаються над тими, хто евакуюється. Але життя без їжі та води ми не уявляли, а запаси продуктів закінчувались. На щастя, ми виїхали благополучно. Зараз живемо у Полтаві. Після деокупації іноді їздимо додому, але повертатись остаточно поки не плануємо. У Тростянці тривають бойові дії. Дуже хочеться миру, аби повернулось наше життя у рідній домівці на рідній землі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Тростянець 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій