Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Бутенко

«Жінку вбило осколком прямо біля під'їзду, у неї залишилося троє дітей»

переглядів: 988

Ми переїхали в Київську область чотири місяці тому. Після того, як ховалися в бомбосховищах, змінили кілька міст і квартир. Від нашого будинку в Дебальцевому не залишилося нічого.

У мій будинок влучило три снаряди від «Граду», і пізніше, як виявилося, тижнів за два, ще два влучило. Мені доводилося рятувати своїх дітей від обстрілів. Одного разу, коли я бігла до підвалу, кілька секунд – і я б загинула. У цей час вбило двох людей. Одну жінку біля під'їзду – осколок влучив в око. У неї троє дітей залишилося.

У Іванковичах ми живемо в будівлі, де була сільська пошта. Меблі та все найнеобхідніше принесли небайдужі люди. Ми беремося за будь-яку роботу. Я мию машини, а моя мама Світлана робила ремонти. Одного разу, коли вона білила хату, впала, зламала ногу і руку. І далі працювала зі сльозами, з болем брала лопату, брала ганчірку… Каже, треба годувати сім'ю.

 Але ж цю руку вона вже раз ламала в ДТП, але до кінця не змогла відновити її працездатність. Після другого перелому знову довелося робити операцію, інакше рука взагалі перестала б слухатися. Операція пройшла успішно. Була дуже важка. Але поставили сучасні пластини.

 Усі пережиті негаразди ми сприймаємо як випробування, дані для того, щоб не зупинятися і жити далі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дебальцеве 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій