Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна і Владислав Щербак

«Жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена»

переглядів: 1239

Владислав:

Ми почули дуже гучний вибух. Одразу зрозуміли, що зараз щось почнеться, і почали тікати. Спочатку в небі, а потім у повітрі і на землі, - всюди почало вибухати. Хлопчику плече зрізало, а мені влучило в ногу. Паніка. Коли я біг, у мене таке відчуття було, що щось обпекло. Я не особливо звертав на це увагу, просто втік до під’їзду, щоб сховатися. Але потім, коли прибіг, я подивився на ногу – у мене всі штани в крові.

Жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена

Мама:

Коли пролунав перший вибух, я стала одразу дитину набирати. Але зв’язок вже був відключений, ми додзвонитися не могли. Ми набираємо-набираємо – немає зв’язку. Потім зв’язок трішки прорвало – і жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена».

Жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена

Владислав:

Ми спочатку поїхали в травматологію. Але там було дуже багато людей, не було місця. Потім нас перевели в опікову. Почали оперувати, зашивати, осколки діставати.

Це все жахливо. Там люди померли. Не особливо хочеться про це згадувати. Дуже страшно. Таке відчуття, що ти зараз помреш, і все. Мені влучило в голову і в ногу, осколок. Це, слава Богу, що хоч шапка була – осколок в ній залишився. Людина взагалі беззахисна. Щоб її не стало, потрібна одна секунда.

Щоночі, коли лежу, мені здається, що зараз щось буде вибухати, а мені ходити важко. Я ж не побіжу одразу, не підскочу.

Мама:

Коли це все закінчиться, коли перестануть вбивати мирних людей, тим більше дітей? За що діти страждають?

Жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена

Дитина лякається сильних звуків, навіть якщо вибухають петарди. Це в ньому викликає страх. Боїться знаходитись десь далеко від будинку, тому що думки не покидають: раптом знову відбудеться така трагедія. Що йому робити, куди йому бігти.

Владислав:

Дав мені путівку на три тижні Рінат Ахметов у Запоріжжя на реабілітацію. Мені робили масажі, водні процедури. Все, щоб полегшити напругу психологічну й фізичну.

Жінка чужа в трубку говорить: «Ваша дитина поранена

Мама:

Величезна подяка Рінату Леонідовичу за те, що він нас не забуває, що надав нам ліки з перших днів трагедії. Величезне спасибі, що надали нам путівку в санаторій. Це дуже допомогло дитині. Без нього наша сім’я не впоралася би.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2015 Відео Історії мирних діти поранені обстріли здоров'я діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій