Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Бражникова

"Згодом тіла забрали і поховали у братській могилі"

переглядів: 36

57-річна Валентина Бражникова загинула 11 квітня 2022 року у Маріуполі Донецької області. Разом із чоловіком Володимиром вона хотіла евакуюватися з міста, але автівка на повороті з Приморського на проспект Металургів потрапила під обстріл.

Згодом тіла забрали і поховали у братській могилі

«Мій брат і його дружина були прихожанами християнської церкви, що на проспекті Нахімова. 11 квітня священник церкви організував евакуацію. Вони сіли в автівку Андрія Дьяконова. Їхали проспектом Металургів у напрямку моря. Ворожі солдати спочатку їх пропустили, але біля готелю «Турист» був дуже сильний обстріл, і їх розвернули. По автівці вистрілили з гранатомета. Священник зміг врятуватися - його викинуло з машини. Він хотів витягнути Володю, але брат був уже мертвим. А потім машина загорілася… Згодом тіла забрали і поховали у братській могилі під номерами. Вже під час окупації у квартиру, де мешкали брат із невісткою, якийсь чоловік приніс сумку з документами Валентини», – розповіла сестра Володимира Бражникова, Ольга.

Валентина була родом із Донеччини. У юності разом із мамою переїхала у Маріуполь. Багато років працювала бухгалтеркою у відділі, який відповідав за дитячі садочки на металургійному комбінаті. Згодом стала обліковицею у залізничному цеху цього ж підприємства.

«Валентина із моїм братом Володимиром прожили разом 34 роки. Вони приходили часто до нас у гості. Це була гарна дружина і матір. Мріяла допрацювати до пенсії і переїхати до сина й онука в Гостомель. Не минає і дня, щоби син Валентини і Володимира не згадував їх», – розповіла Ольга.

У Валентини Бражникової залишилися син, онук, двоюрідні сестри та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій