Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ілля Пережогін

"Тіла загиблих зібрати вже було неможливо"

переглядів: 38

15-річний Ілля Пережогін загинув 2 березня 2022 року під час обстрілу російськими військами Маріуполя. Ракета влучила в стадіон школи №29 на вулиці Зелінського, коли хлопець із двома друзями грали там у футбол.

Тіла загиблих зібрати вже було неможливо

Ілля народився та виріс у Маріуполі. З дитинства захоплювався футболом.
Навчався у 10-му класі школи №9. Планував, як і батько, займатися морською справою.

«Він був дуже лагідний, нездатний на злість. Ніколи не конфліктував і був вірним другом, який завжди підтримає», – пригадала Іллю однокласниця Поліна.

«Надзвичайно добра дитина. Оптимістичний, веселий – як сонечко. Завжди всім поділиться. Сам залишиться голодним, але поділиться з однокласниками. Дуже самостійний. Ніхто не знав, що два місяці жив сам. Готував собі, поки мати була на лікуванні», – додала класна керівниця хлопця Галина Куприкова.

Повномасштабна війна застала Іллю в рідному Маріуполі. 2 березня 2022 року, коли здавалося, що обстріли уже не такі гучні, юнак із друзями вирішили трохи покопати м’яча і пішли на шкільний стадіон. Трагедія сталася близько 13:00.

«Я бачила, як діти грали на полі. Раптом мій чоловік закричав: «Падайте!» Пролунав перший вибух. Потім ще. Посипалися вікна. То був перший обстріл школи… Ми вибігли на поле, там лежала закривавлена куртка…», – розповіла директорка школи Лариса Бикова.

Батько відвіз Іллю до лікарні. Але врятувати його не вдалося.

«Були морози. Патологоанатом відмовив батька забирати тіло, адже земля – кам'яна, поховати глибоко неможливо, а собаки могли розкопати останки. Тому хлопця залишили в морзі у 17-му мікрорайоні. Через кілька днів туди влучив снаряд і тіла загиблих зібрати вже було неможливо», – розповіла знайома родини, Олександра Мицик.

«Його смерть шокувала всіх», – сказала класна керівниця Галина Куприкова.

«Мені дуже не вистачає його сміху і жартів», – додала однокласниця Поліна.

У загиблого залишилися батьки, брат, бабусі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій