Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Олександрівна Кухарчук

"Будівля підскочила і стала на місце, все сипалося зі стін, діти плакали…"

переглядів: 355

Тридцятеро дітей з Чернігівського центру соціальної реабілітації провели три тижні під обстрілами. Дітьми опікувалися ті працівники центру, хто зміг тоді дістатися до роботи.

Спочатку установа працювала, як зазвичай. Діти спускалися до підвалу, за сигналом сирени. Коли ж вибухи лунали вже поруч, дітей цілком перевели до підвалу. Половина вихованців – це малюки у віці від трьох до семи рочків. Нагору виходили лише у хвилини тиші — подихати й поїсти.

Саме тоді ледь і не сталася трагедія! Пролунали вибухи. Один з уламків бомби прилетів у їдальню. І це - через двадцять хвилин після того, як діти поїли й спустилися до сховища. Інший удар виніс у центрі вікна і двері.

Тоді вихователька-методист центру запропонувала колегам перевести дітей до місцевої церкви.  Найближчим укриттям виявився Троїцький храм, на території якого вже ховались близько 600 мешканців. Подробиці порятунку дітей  Світлана Кухарчук розповіла журналістам каналу «Інтер».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій