Ісакова Софія

10 клас, Великосеверинівський ліцей

Вчителька, яка надихнула на написання – Тригубенко Юлія Сергіївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Кожного дня повз нас проходять тисячі людей. Вони прекрасно виглядають, але ж ми не знаємо, які вони насправді, що приховано в їхній душі! Людина може мати гарний зовнішній вигляд, а в середині бути черствою, як той хліб. Цікаво, а який зовнішній вигляд мають супергерої? Що у вас асоціюється зі словом «суперсила»? Напевно, ви уявляєте героїв із фільмів «Марвел», які щоразу рятують світ. Але чи знали ви, що нині супергерої реальні? І зараз супергерої – це, ніхто інший, як українці. Отже, Україна в такі важкі часи надихає весь світ на боротьбу та встановлення справедливості. Зараз у всьому світі ми виступаємо, як народ, який безупинно століттями бореться за мир та незалежність.

Ще в перші дні повномасштабного вторгнення українці показали свою нерушійну єдність та найголовнішу нашу суперсилу – здатність на самопожертву заради життів інших. Це з легкістю доводить наша одночасно трагічна і звитяжна історія, втрачені частини якої  ми маємо неодмінно повернути. Ви, можливо, чули такий вислів: «Історію пишуть переможці», але насправді це не так. Історію пишуть як переможці, так і переможені, але чи прислухається до них хтось? Саме через це ми маємо так багато спотворених та навіть знищених фрагментів нашої історії, за яку не одне покоління віддало своє життя. На жаль, у цих поодиноких, але водночас досить важливих фрагментах і розкриваються наші надприродні здібності.

Описати масштаби нашої суперсили нам допоможуть події української історії, а саме пробудження національної свідомості початку Національно-Визвольної війни. Вкотре покріпачений, виснажений від нескінченної праці, утисків та принижень український народ, розпочинає повстання, яке в свою чергу, переростає в боротьбу за існування нації. Внаслідок цього формується українська козацька республіка, що відіграє важливу роль у тогочасних міжнародних відносинах. Зрозуміло одне: ще тоді українці почали відважно заявляти всьому світові про те, що вони – це окремий народ, який має власну історію та культуру.

24 лютого 2022 року вся Україна прокидається від страшних вибухів, не розуміючи що коїться і куди бігти. Це схоже на затяжний кошмар, який от-от має закінчитись, тоді ми, нарешті прокинемося, і все буде так, як раніше.

Ураз всі українці стали одним цілим. Кожен, неначе цеглинка, з якої складається величезна незламна стіна. Одні йшли на фронт, а інші плели маскувальні сітки, готували «Бандерівське смузі», збирали кошти на допомогу ЗСУ.

Віталій Скакун… Це ім’я вам ні про що не скаже… Цього імені ви не знайдете в газетах, а обличчя цієї людини ви не побачите в модних журналах. Це особистість, яка вчинила самопожертву у перший день повномасштабної війни, підірвавши разом із собою Генічеський міст, щоб значно уповільнити просування ворога. Це людина, яка має почесне звання – «СУПЕРГЕРОЯ» ! І таких прикладів тисячі, не тільки зараз, але й минулому, коли заради світлого майбутнього українці віддають душу й тіло. Вони – справжні супергерої!

Кожен українець має свою суперсилу і може втілювати її по-різному. Наприклад, донатити чи збирати кошти на ЗСУ або просто переглядати україномовний контент, цим самим, створюючи на нього попит. Таким чином, поширюючи його в маси, наближаючи нас до перемоги.

То що ж таке бути УКРАЇНКОЮ? Я знайшла одну досить цікаву історію і хочу Вас з нею познайомити. У Греції ще в IV ст. до нашої ери, в одному з храмів, тоді ще нікому невідомий грецький філософ, ходив із запаленою свічкою. Всі люди дивувались йому, а один із них набрався сміливості і запитав, для чого він це робить? На що Діоген відповів йому: «Я шукаю людину! Яка б своїми руками примножувала число щасливих людей на Землі, допомагала б іншим в біді, пожертвувала б собою, щоб врятувати інших». Блекаут паралузував абсолютно усі міста України: ніщо не працювало.  Але Українців видно, навіть в цілковитій темряві. Ніколи не розуміла і не зрозумію тих, хто цурається нації або ж рідної мови. Можу з гордістю сказати: «Я – українка і цим пишаюся!». Ворог намагається спотворити нашу історію, знищити культуру, народ, але ніяк не зможе придушити ту внутрішню жагу до свободи. Позаду нас чимало перемог й стільки ж попереду, тому ми боремося і будемо боротися за свою незалежність, якби тяжко нам не було, адже, ми – УКРАЇНЦІ маємо надзвичайну суперсилу.