Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Олександрівна Бартюк

«Займали черги в рiзних магазинах i кому що вдалось добути, дiлилися мiж собою»

переглядів: 53

Коли розпочалося російське вторгнення, ми були вдома в прекрасному місті біля моря. Мирно спали.

Найбільшими труднощами було вижити - дістати продукти харчування. Було неможливо просто піти і купити, треба було вистояти чергу і встигнути вхопити хоч одну хлібину. Так само важка ситуація була і з аптекою: за ліками черги стояли по кілька тижнів.

Звичайно, що стикалися і з гуманiтарною проблемою. Я вважаю, що нам пощастило мати таких друзiв, якi допомогли, подiлилися. Стосовно їжi займали черги в рiзних магазинах i кому що вдалось добути, дiлилися мiж собою.

Найбільшим шоком і стресом особисто для мене була втрата найріднішої людини. Щоб дістатися і провести маму в останню путь, довелося їхати одній без сім'ї, тому що це було небезпечно. Я не могла ризикувати дитиною. На блок-постах росіяни перевіряли мене як останню злочинницю.

Вiйна кардинально змiнила наше життя. Пiв року ми прожили в окупацiї, потiм з сім’єю виїхали з рiдного дому. Дякую Боговi, ми всi разом.

Наразi у мене немає роботи. До вiйни я працювала листоношею. Якщо знайдеться iнша робота, я з радiстю пiду працювати. Зараз нема чого перебирати роботою. Вона дуже необхiдна.

Цi подiї неможливо забути навiть якщо дуже сильно захотiти. 24 лютого життя перевернулось догори дригом. З пам'ятi не зiтреться кожен день зруйнованого життя, це просто неможливо!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа окупація 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій