Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга

«За проукраїнські погляди окупанти катували»

переглядів: 36

Я з міста Горностаївка Херсонської області. У мене є чоловік і діти. До війни у чоловіка було невелике підприємство, що займалося виготовленням понтонних переправ.

У перший день повномасштабного вторгнення нам зателефонувала донька, яка навчалася в Херсонському обласному ліцеї, і сказала, що почалася війна. Ми одразу заправили автомобіль і поїхали по неї.

Коли поверталися додому, на Каховській ГЕС побачили колону танків. Ми не зрозуміли, що відбувається. Вже вдома після перегляду новин дізналися, що Каховську ГЕС окупували.

Упродовж першого тижня війни аптеки не працювали. У магазинах були продукти місцевого виробництва, але ціни на них зросли. Потім окупанти завозили товари з Криму. Продукти були дуже дорогі та несмачні. Ліки також завозили, але вони теж коштували недешево.

Ми виїхали, бо не хотіли жити під владою росії. За проукраїнські погляди окупанти катували, тому залишатися було небезпечно. Батьки не захотіли виїжджати.

На новому місці нелегко. Ми не знаємо, що на нас чекає завтра, але відчуваємо підтримку держави й благодійних фондів. Ми дуже вдячні всім за допомогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горностаївка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій