Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина

«За чотири кілометри була окупована територія – до нас долітали снаряди»

переглядів: 38

Я працюю директором школи в селі Новосевастополь Миколаївської області. 24 лютого о п’ятій годині ранку мені зателефонував начальник відділу освіти й сказав, що навчальний процес припиняється через те, що почалася війна. Також він попросив прослідкувати, щоб шкільний автобус був заправлений і готовий до того, щоб евакуювати людей. 

Я була шокована звісткою про початок війни. Найскладніше було подолати страх, зібрати себе до купи й продовжити працювати. 

До нашого села російські військові не дійшли. Хоча за чотири кілометри вже була окупована територія. До нас долітали снаряди. Ми на деякий час виїжджали. Та, оскільки ситуація в селі не була критичною, повернулися. 

Ми мали все найнеобхідніше.  Гуманітарна допомога була організована на найвищому рівні. З водою і газом не виникало проблем. Три тижні не було світла через певні пошкодження, а зараз вимикають тільки по графіку. 

У нас не змінилися стосунки з родичами, які проживають на території України. А з тими, що мешкають в росії, погляди розбігаються, тому ми припинили спілкування. 

Сподіваюсь, що 2023 рік принесе нам перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новосевастополь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій