Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Іващенко

«За цей час наш чотирнадцятирічний син став справжнім українським чоловіком»

переглядів: 180

На початку війни ми були вдома. Облаштовували будинок, щоб було хоч трішки безпеки. Чоловік разом із іншими місцевими чоловіками робили все можливе для самооборони селища.        

Як летіли ракети над головами, то тікали в підвал. У нас навіть не було можливості купити продукти харчування й засоби гігієни. Ми ні разу не отримували гуманітарну допомогу.

Україну ми не покидали, тільки переїздили в більш безпечніше місце задля безпеки дітей, якийсь час жили окремо. Підробляли, де була робота.

За цей час я зрозуміла, що  ми виховали справжнього українського чоловіка - це наш чотирнадцятирічний син Владислав, що мій чоловік - герой, що наша сім'я - це найдорожче, що є у всьому світі.

Про найтрагічніший день у нашому житті мені нагадує срібний кулон Великомучениці Ірини, який я носила, поки не обірвалась нитка. Того ранку я міцно його тримала лівою рукою і молилась, щоб з дітьми було все гаразд.

Стояла на порозі будинку й чула вибух за вибухом, нічого ще не усвідомивши. Стискала іконку однією рукою, а іншою обіймала маленького синочка.

Потім почали збирати необхідні речі на крайній випадок. А малюк кожного разу, обіймаючи мене або сидячи на руках, тримав іконку своїми маленькими ручками, сильно смикнув і порвав.

Зараз у мене немає роботи, і змоги працювати теж немає: молодшому синочку тільки три роки, залишити його нема з ким, садочки не працюють. Я б з радістю змінила професію і вийшла на роботу.    

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота сім'ї з двома і більше дітьми 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій