Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Міцней

«З кожним днем ситуація в місті ставала все гірше»

переглядів: 187

На початку війни в окупованому Маріуполі головною турботою для Марини було харчування дітей. Заради них вона готувала їжу на багатті під обстрілами і стояла у довгих чергах

До війни все було прекрасно. Наша сім'я проживала в Маріуполі. Прекрасне місто було, і жили ми в ньому спокійно, доки не прийшов «руський мір». Мій чоловік працює в прикордонній службі. 

Коли почалася війна, мене розбудив дзвінок чоловіка. Він повідомив, що почалася війна. В той день він мав прийти додому, але через війну ми його так і не бачили. Він був на Азовсталі, а зараз знаходиться в полоні вже десять місяців. 

З кожним днем ситуація в місті ставала все гірше. Ми з дитиною поїхали до моєї подруги, яка проживала біля порту. 

Добре запам'ятали той холод і страх, який був з нами кожен день. Ми з подругою виходили тільки за водою та щоб приготувати їжу на багатті під обстрілами. Трупи валялися просто серед дороги. 

Раз на день нам допомагала церква: ми брали дітям їжу. Треба було вистояти в черзі, щоб діти могли поїсти того гарячого супу пів літрової банки. 

Вибиралися ми з Маріуполя дуже важко, але зараз знімаємо квартиру в Чернівцях. Адаптуватися було важко, та вибору не було. 

Тут ми отримуємо гуманітарну допомогу від фонду ЯМаріуполь у вигляді продуктів, що хоч трохи облегшило наше перебування тут.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій