Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Артвіх

"Її життя забрав мінометний обстріл"

переглядів: 103

13 березня 2022 року Юлія Артвіх отримала поранення під час мінометного обстрілу на Лівобережжі Маріуполя. Вона померла на операційному столі в лікарні №4. Юлії було 42 роки.

Її життя забрав мінометний обстріл

Юлія Артвіх народилася в місті Сватове Луганської області. Закінчила Харківський національний університет радіоелектроніки. У Маріуполі працювала на комунальному підприємстві «Зеленбуд». Жила разом із мамою на Лівому березі. Вільний час присвячувала улюблениці Афіні – собаці породи шар-пей.

Із перших днів повномасштабної війни Лівобережжя щільно обстрілювали. Частина місцевих виїжджала в інші райони, переважно – до центру. Але багато хто залишався і переховувався в підвалах, квартирах, приватних будинках. Юлія з мамою залишилися. 8 березня Юлія відзначила свій останній день народження, через п’ять днів її життя забрав мінометний обстріл.

«Юлія була дуже доброю. Без зла і підлості в душі. Була чуйною подругою. Допомагала бездомним тваринам: годувала, возила до ветеринарів, шукала для них добрі руки. Сама цим займалася, без зооволонтерів», – розповіла подруга загиблої Олена Уланова.

Де похована Юлія Артвіх – невідомо. У неї залишилася мати.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій