Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Єдиний шанс вижити мені з дітьми - це стрибнути з третього поверху"

переглядів: 93

Мене звуть Олена, мені 35 років. Мій чоловік - військовий. Проводжала його на службу в Маріуполі. Під час прощання я почула перший вибух і відразу побігла до дітей в кімнату.

Саме найстрашніше було, коли наш будинок почав горіти від ударів, і ми вибігли до тамбура. Там розгорівся сильний пожежа, і через дим стало дуже темно. На деякий момент здалося, що це кінець, і немає ніякої надії на виживання. Я тримала молодшого сина на руках, а старша донька була поруч. Ми дуже кричали, і нам було дуже страшно. Але раптом двері відчинилися, і ми забігли в квартиру. Я почала лити воду на рушники, щоб мати щось для дихання, і єдиний шанс вижити - це стрибнути з третього поверху. Ми вибралися, і наш молодший син, 5-річний, був впійманий хлопцем, а ми з донькою самі пригали на землю. Ми врятувались.

Так, дітки дуже хотіли їсти, але всі запаси згоріли. Я просила в людей хоч щось, щоб діти не були голодними. Ми ходили до церкви, і нам давали там хліба та деяких продуктів, це врятувало нас від голоду.

Мій чоловік потрапив у полон і був там майже 8 місяців. Ми залишалися у Маріуполі, так як наші документи згоріли, а наші батьки проживають у Донецькій області під окупацією. Після реабілітації чоловіка ми з дітьми переїхали до Києва, де підтримуємо один одного. Мій чоловік продовжує нести службу.

Що мене приємно вразило, так це наші люди, які допомагали один одному і ділилися останнім.

Наразі у мене немає роботи, так як немає з ким залишити дітей вдома. Але ми тримаємося разом.

Єдине, що залишилося, це пластина у моїй руці, яку я зламала під час падіння, і деякі новорічні іграшки, які залишилися з Маріуполя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій