Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зоя Іванівна Зеленська

«Як впаде – і вмру, то нічого, а калікою бути не хочу»

переглядів: 56

Мені 80 років, я з Покровського Нікопольському районі. Чоловік дев’ять років як помер, я сама. Напали на нас орки, страх отакий. Ну а що зробиш - треба терпіти і чекати перемоги. 

Я нормальної молодості не бачила - в бідності прожила. А тепер, тільки почали добре жити, знову - війна. І знову на душі рана. Ну, а що зробиш?

Я була переселенкою. Виїжджала до Польщі потім переїхала у Тернопіль, потім - в Томаківку. А зараз живемо в Покровському. Звісно, світло вимикали, а газ був постійно. Ми купили генератор. Зараз чуємо, що стріляють, але у нас ну такого страшного у нас в Покровському ще не було.

Нічого приємного не було, все було на душі страшно. Ну добре, як впаде - і вмру, а як буду калікою - то погано, не хочу. Поїхала до кардіолога, вона мені назначила ліки заспокійливі. П’ю, і заспокоююсь. Вже серце негодне. 

Я думаю, що наші настрояться, аби було чим, та і переможемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій