Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Василівна Вольвач

«Батько не хотів виїжджати з окупації, а я не могла його залишити»

переглядів: 159

Мені 32 роки. Я жила з чоловіком, дитиною і батьком у селі Покровське Токмацького району Запорізької області. Коли почалася війна, чоловік пішов служити.

24 лютого ми побачили, як пролетіли ракети, але не повірили, що почалася війна. Я зібрала дитину в школу, але прийшло повідомлення, що заняття скасовуються. До вересня ми були в окупації, а потім виїхали в Запоріжжя.

Я довго вмовляла батька поїхати. Він не хотів виїжджати, а я не могла його залишити, бо він переніс інсульт. Потім вдалося виманити. Він останнього разу отримав пенсію в червні. Я запропонувала поїхати в місто оформити картку. Він погодився, бо не бажав отримувати гроші від росіян. Так ми приїхали в Запоріжжя. Ми з донькою не захотіли повертатися, батько залишився з нами.

Сподіваємось, що скоро закінчиться війна і ми поїдемо додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій