Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Федорівна Слободянник

«Я зрозуміла, що почалась війна, коли почула перший вибух»

переглядів: 75

Олена з хлопцем покинули Барвінкове, коли вибухи почали лунати щоразу ближче. Наразі вони планують повертатись додому, адже українські військові відігнали росіян

До початку війни ми жили, як звичайні люди, адже ми не з багатої сім'ї. Я ходила на роботу, але почалась війна, і мене звільнили. Ми живемо в Барвінковому, але коли почались бойові дії, то ми виїхали з міста. Зараз орендуємо квартиру.

Для мене війна почалась з прильотів. Спочатку був один, а наступного дня – ще два.

Нас війна сильно не зачепила відразу, але потім стрілянина була все ближче і ближче.

На новому місці було важко знайти роботу, щоб хоч якісь гроші були. Бо потрібно ж платити за квартиру, і за комунальні послуги, і продукти купити. Наразі мій хлопець підробляє, а я не можу знайти роботу.

З собою ми забрали двох собак. Спочатку ми відвезли їх мамі, але потім, коли забирали її, забрали й собак. У нас ще була корова, але її довелось продати.

Гуманітарну допомогу отримуємо, але нам вже три місяці не видали гроші, як внутрішньо переміщеним людям.

На щастя, я спілкуюсь з усіма родичами. Ми не сваримось, зідзвонюємось, коли є можливість.

Мені дуже хочеться додому, і щоб була робота. Не знаю, коли закінчиться війна. Нещодавно дзвонили знайомі з Барвінкового, казали, що там зараз більш-менш тихо. Якщо там буде так і надалі, то ми ще тут побудемо максимум місяць, і повернемось. Для хлопця там робота є, адже він працював на залізниці. Також там планують відкривати магазин, де я до війни працювала, тому для мене, можливо, теж робота буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Барвінкове 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій