Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Вакуленко

"Я жодного разу не плакала. Адже зі мною був син"

переглядів: 54

Разом із маленьким сином Анна жила на зйомній квартирі в Кальміуському районі Маріуполя. У перші дні купила продукти і до 8 березня на вулицю намагалася не виходити. Світло зникло. Зв'язку не було з 5 березня. Писала СМС чоловіку (він був у рейсі) про те, що живі. Син на вулицю не виходив. Їжу двічі на день готували на багатті. Допомагав свекр. 

"Підходила бабуся. З туркою в руках. Просила нагріти воду. Та питала, чи міняють тут продукти на ліки. У бабусі не було запасів їжі", - розповідає жителька Маріуполя Анна Вакуленко.  

Сусід їздив до парку Петровського за водою. Але вона була дуже брудною. Після 6 березня люди почали робити окремі багаття, адже на всіх дров не вистачало. Анна об'єдналася із сусідами. Аби зберегти дрова, їх заносили до квартири. У квартирі було 6-8 градусів. 

"Свекр намагався спати вдень, аби вночі контролювати вибухи та вивести нас до коридору. Напередодні від'їзду йому наснилася кров. Але він сказав, що то до добрих новин. І в той же день я із сином виїхала. Свекр залишився вдома", - розповідає Анна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій