Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Потапова

"У свій день народження моя сестра ховала свого чоловіка"

переглядів: 22

У Маріуполі Інна виживала з двома доньками, мамою та родиною сестри. На початку повномасштабного вторгнення з Лівого берега Інна переїхала до матері. Там перебували до 2 березня. Потім перейшли до сховища, де знаходилося близько 150 людей. 

"Ми бігли за водою. Потрапили під обстріл "градами". Снаряд впав за 20 метрів від нас. Нас знесло вибуховою хвилею. Але я вірила, що ми виїдемо.

Молодшу доньку обіймали, постійно. Старша замкнулася в собі, коли спустилися до підвалу. "Мамо, я цього ніколи не забуду. Я думала, що помру". Зі світлої і сонячної дитини – замкнулася. Для неї все змінилося в одну мить.

Сусід від чергового інсульту помер 14 березня. Замотали в килим та плівку. Поклали у труну. Забили. Залишили у дворі. Сусіда поховали лише у червні 2022 року.

22 березня до підвалу увірвалися росіяни. Вони кричали: "Де діти?". Я боялася, щоб у племінника не трапилася діабетична кома. Військовий спрямував автомат на мою трирічну дочку. Вони намагалися роз'єднати нашу родину.

Нас вигнали із підвалу. Ми побігли у бік церкви. До Ляпіно. Я несла маленьку. А старша донька та племінник Максим дивилися під ноги. Багато було снарядів, що не розірвалися. З іншого боку бігли мої рідні.

27 березня зятя Віталія, 39 років, забрали на фільтрацію. Більше ми його не бачили. Він помер 7 травня. Нам зателефонували з військової прокуратури "ДНР" лише 13 травня. Калінінський морг. Сказали, що помер від виразки та внутрішньої кровотечі. Але за станом тіла він помер раніше. Голова вся синя. Вони його били. 17 травня в день свого народження моя сестра ховала чоловіка", - розповіла жителька Маріуполя Інна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація фільтрація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій