Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр

«Я захворів, а ліки ніде було взяти»

переглядів: 150

У 2019 році я переїхав з Маріуполя до Харкова. Прожив там три роки. 22 лютого у мене був день народження, я приїхав до Маріуполя, щоб відсвяткувати його з рідними й друзями, але так цього і не зробив, бо почалася війна. Я не спав тієї ночі, коли путін оголосив про вторгнення. Побачив його звернення. Потім дізнався від друзів про вибухи в Харкові.

До 16 березня я знаходився у Приморському районі Маріуполя. Був зі своєю дівчиною й мамою. Ми жили в квартирі. Під час обстрілів ховалися в під’їзді. Готували на вулиці. Доводилося економити продукти. Ми їли один раз на день і дуже схудли. За день до від’їзду я захворів, а ліків ніде було взяти.

Я виїжджав з дівчиною. У мене був один рюкзак з речами. Більшість моїх речей залишилася в Харкові, у зруйнованому гуртожитку, а решта – в Маріуполі. Ми виїжджали з окупації два тижні. Надовго затрималися в Бердянську. Через те що не було зв’язку, ми не знали, як звідти виїхати. 

Мама залишилася в Маріуполі. Я місяць не знав, що з нею, бо не було зв’язку. 

З Бердянська ми мали виїхати на евакуаційному автобусі. На нього чекало багато людей, але він так і не приїхав. Нам пощастило, що ми зустріли чоловіка, який погодився підвезти нас до Токмака. Там ми пересіли на евакуаційний автобус і доїхали на ньому до Запоріжжя. Зараз живемо в Києві. Знімаємо квартиру вчотирьох: я з дівчиною і двоє наших друзів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2019 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я житло внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій