Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана

«Я забрала з собою вісьмох котів»

переглядів: 98

Мені 40 років, проживали в місті Дергачі. Ми прокинулися десь о пів на п’яту – нам почали телефонувати знайомі. Мама мене розбудила, каже: «Прокидайся, війна почалася!» Були дуже, дуже сильні обстріли. Обстріляли і дома, і лікарню, стало дуже страшно.

Важко було виїхати. Ми замовляли машину, щоб вивезти усіх тварин яких нам залишили. Виїхали у Сумську область. Я забрала з собою вісьмох котів: і своїх, і сусідських. Живемо поки тут, повертатися ще страшно.

Вражає те, що є людина - і вже її немає. Ні за що, ні про що! А найстрашніше - що немає нормального життя. Коли діти гинуть, то це – найстрашніше, що є в житті, це найбільше шокує.

Якби швидше війна закінчилася. Ми віримо в ЗСУ, віримо в наших хлопців. Їм би більше допомоги - і буде наша перемога.

Все буде добре, я вірю тільки в позитив, вірю що буде перемога, і ми повернемося додому. І не тільки ми повернемося, а і всі люди, які виїхали.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дергачі 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій