Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Спірідонова

"Я з гордістю кажу, що я - українка"

переглядів: 91

Спірідонова Діана

Запорізька гімназія № 45 ЗМР, учениця11-Д класу

Учитель який надихнув - Перелигіна Вікторія Андріївна

“Чому бути українкою - це моя супер сила”

Україна - сильна й незалежна держава, яка всю історію бореться за своє існування і право бути цілісною. Починаючи ще з часів Київської Русі, на нашу країну задивлялись печеніги, литовці, татари, а деякі з них ще й отримали під свій контроль українські землі. Протягом століть Україна не мала змоги бути єдиною вільною країною, вона майже завжди була розділена між іншими державами. Це було за часів існування і Речі Посполитої, і Московії, і потім СРСР. Всі вони забирали у нас можливість на незалежність, цілісність, спокійне існування та розвиток.

Багато разів нашу державу ділили між різними країнами: Угорщиною, Чехословаччиною, Румунією, Польщею. Всюди українці були чужинцями. Україна завжди опинялась втягнутою у війни та протистояння. Згадаймо Першу та Другу Світові війни, коли українці виступали щитом для СРСР, сталінські репресії, голодомор, що стали причиною смерті мільйонів українців. Особливо сильно Україна страждає від існування такої країни, як росія. Що в минулому Радянський Союз вважав нашу країну своїми землями і намагався їх відібрати, що зараз відбувається теж саме. Постійні обстріли, залякування, провокації на ЗАЕС. Вони вдаються до всіх методів: гуманних і негуманних, законних і незаконних.

Незважаючи на всі ці події, українці були, є і будуть вільними, незалежними і нескореними. Ми стоїмо до кінця, захищаючи те, що для нас важливо; те, що ми цінуємо і готові захищати, не дивлячись ні на що. Нас збивають з ніг - ми встаємо, руйнують наші домівки - ми відбудовуємо, розділяють нас - ми знову об’єднуємось. Що б з нами, українцями, не зробили, ми все одно відновимось, встанемо й будемо жити далі. Саме з цих причин я вважаю нашу націю духовно найсильнішою. Неважливо скільки разів нас будуть принижувати, ламати - ми підведемось, зберемось і будемо продовжувати свою вічну боротьбу. В цьому і є сила та незламність духу нашого народу.

Я з гордістю кажу, що я - українка. Я пишаюсь цим. Адже українці мають багату історію, неповторну культуру, традиції, що передаються від покоління до покоління. Дуже важливо пам’ятати про своїх пращурів та їх вчинки, адже вони заклали певні традиції, яких ми й досі дотримуємося. На мою думку, саме зараз українці мають згадати свою історію та культуру для того, щоб нас не знищили як націю.

Зараз Україна знову у страшній війні. Я впевнена, що кожен із нас хоче якнайшвидше закінчити її безсумнівною ПЕРЕМОГОЮ. Всі ми можемо хоч трохи допомогти нашій країні в цьому. Наприклад, можна займатися волонтерством, донатити, відмовитись від всього російського, споживати українські продукти задля підвищення економічного рівня країни. Я не стою осторонь і не просто сподіваюсь на швидку перемогу України. Я викинула зі свого життя все російське: намагаюсь розмовляти українською, відмовилась від перегляду російських блогерів та прослуховування російських виконавців. Також споживаю українську продукцію, поширюю наслідки “російського миру” у соціальних мережах, щоб кожен бачив правду та воєнні злочини ворога. Окрім цього, моя родина робить невеликі донати для допомоги ЗСУ.

Отже, Україна - сильна, вільна та незалежна держава. Не дивлячись на всі труднощі впродовж існування, українці не схиляють голови і не стають на коліна, а продовжують боротьбу за свою Батьківщину. Я вважаю, що кожен українець має пишатися своїм походженням, адже наш народ є найсильнішим і це заслуговує поваги.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти безпека та життєзабезпечення перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій