Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Поліна Дмух

"Українська культура — це теж моя суперсила"

переглядів: 101

Дмух Поліна, 9-Б клас, Запорізька гімназія №38 Запорізької міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Педенко Вікторія Вікторівна

"Чому бути українкою – моя суперсила"

Бути країнкою - це моя суперсила. Це не просто моя національна приналежність, це і почуття гордості, сили і віри у свої можливості.

Моя Батьківщина - країна з багатою історією, культурою, традиціями та глибоким корінням. Вони зробили великий внесок у світову культуру, науку та спорт. Вони формують мою ідентичність, впливають на мій спосіб життя і визначають мою унікальність.

Одна з моїх суперсил, що робить мене гордою бути українкою, — це наша мова. Українська мова — це наша ідентичність, чудовий інструмент для вираження наших думок, почуттів та ідей. Вона є однією з найстаріших слов'янських мов і має багато спільного з іншими мовами. Вона прекрасна і мелодійна! Вона увібрала в себе емоції, страждання та радості, мрії всіх поколінь українців! Вона є відображенням того, що колись відчували і відчувають дотепер мої співвітчизники через поезію, пісні та літературу. Наша мова - це наша сила, яка з'єднує нас з минулим і майбутнім, з нашими предками і наступними поколіннями. А я вчу рідну мову, намагаюся нею спілкуватися та удосконалювати своє мовлення, дивлюся телепередачі та художні фільми у перекладі українською.

Українська культура — це теж моя суперсила. Україна має багатий культурний спадок, який включає народну музику, танці, різноманітні ремесла та народні звичаї. Наша культура відображає нашу історію, наші цінності і наші традиції. Вона надихає нас бути сильними, витривалими і самовідданими.

Культура об'єднує нас як націю і показує, що ми можемо досягти великих цілей, якщо будемо діяти разом. Україна також має багато природних красот, які є ще однією суперсилою. Українці народжуються та зростають на неймовірно красивих ландшафтах: високі Карпати та Кримські гори, Чорне та Азовське моря, овіяні козацькою славою вільні степи. А ще чудові річки, мальовничі озера і таємничі ліси, які надихають нас своєю величчю і могутністю. Кожного свідомого українця і особисто мене природа навчає бути вдячними за все, що ми маємо, і піклуватися про неї. Вона нагадує нам про нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями і надихає нас зберігати і захищати наше довкілля.

Традиції та звичаї - це теж суперсила, яка надає мені ідентичності та почуття приналежності до свого народу. Україна має багато унікальних традицій, таких як: колядування, вишиванка, писанка, козацькі забави та святкування. Ці традиції є важливою частиною нашого культурного спадку і допомагають нам зберегти нашу ідентичність в сучасному світі.

Бути українкою - це також мати силу пережити випробування та труднощі. Наша країна пройшла через важкі часи, такі як: голодомор, репресії, революції, війни та політичні кризи. Але український народ завжди боровся за свої права та свободу. Це наша супер сила — здатність підніматися після падіння і не здаватися перед труднощами. Сподіваюся, що я теж цього навчусь.

Бути українкою - це бути частиною великої нації, яка має величезний потенціал. Історія України - це ще одна суперсила, яка надає мені почуття гордості та належності. Українці — дуже талановиті люди, які досягали завжди і досягають сьогодні успіхів у різних галузях - від науки та мистецтва до спорту та бізнесу. Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка — поети, які вплинули на розвиток української культури та національної самосвідомості, їхні твори та ідеї досі живуть і надихають нове покоління. Йосип Тимченко, Ігор Сікорський, Микола Амосов — науковці, що створили винаходи, якими користується весь світ. Яна Клочкова, Василь Вірастюк, Олександр Усик — спортсмени, які прославили Україну на весь світ. Це тільки мала частина наших видатних особистостей, якими ми сміливо можемо пишатися. Наша країна має багато героїчних подвигів і досягнень, які варто пам'ятати і передавати наступним поколінням.

Моя Україна має потужний дух і незламну волю до перемоги! І хоча сьогодні ще багато невирішених проблем у нашій країні, але ми, молоде покоління, можемо змінити життя на краще, зробити свій внесок у розвиток країни. Отже, бути українкою — це бути частиною великого народу! Я пишаюся своїм корінням, мовою, культурою, історією. Пишаюся козацькою кров’ю, яка тече по моїх судинах і робить мене сильнішою! Пишаюся своїм незламним народом, який мотивує мене розвиватися, вдосконалюватися для досягнення своїх мрій! Бути українкою - це бути сильною, незламною і готовою покращувати світ навколо себе!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій