Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Васильович

"Я їхав "швидкою" на онкологічну операцію. Орки мене ледь не висадили на блокпосту"

переглядів: 20

Я з села Новопрокопівка Токмацької громади. У зв'язку з моєю хворобою мені довелося терміново виїхати до Запоріжжя і лягти в обласну лікарню. Дякуючи лікарям, я виїхав швидкою допомогою із Токмака 28 квітня. В обласній лікарні я переніс дві онкооперації, у даний момент я проходжу хіміотерапію. Дружина залишилася вдома, на окупованій території. 

Війна застала мене в обласній лікарні, я перебував на обстеженні. 25 лютого лікарі відправили мене додому. Я ніколи не вірив, що росія може напасти на Україну, аж поки не переконався у цьому на власні очі. 3 березня у наше село зайшли російські війська. Перебувати на окупованій території було неможливо, коли поряд стоять гармати і стріляють по нашій українській території. Це дуже страшно. Власна безпорадність - це дуже важко. Обстріли, коли хата підстрибує, це страшно. 

У нас у селі є магазин, і з Токмака хлопець возить хліб і продукти. Світло зникало мільйон разів при обстрілах, коли російські війська стріляли і пошкоджували лінію передач. Наші сільські хлопці лізли на стовпи і лагодили дроти. Допомагали собі самі. Там тепер є світло і вода, а от тепла і досі немає. Газ зник ще 10 березня. Швидка допомога їздила до Токмака, і привозила ліки для населення. 

Труднощі полягають у тому, що неможливо поспілкуватися з рідними по телефону і в тому, що немає можливості поїхати додому. Коли я їхав швидкою допомогою до Запоріжжя, ми проїжджали тринадцять російських блокпостів. Ми їхали через Пологи, і ледве мене там не висадили орки на блокопосту. Якби фельдшер і лікар за мене і за інших хворих не заступились, і не показали направлення токмацького і запорізького онкологів і дозвіл російського коменданта, то мене б висадили. На кожному блокпосту перевіряли документи і татуювання. 

Мене відволікає спілкування з друзями і рідними. Хоч і по телефону, але мені стає легше. 

Думаю, війна скінчиться незабаром. Росіяни як воїни боягузи, а наші ЗСУ чітко стріляють там, де потрібно. Тому Перемога буде за нами. 

А ми будемо жити, радіти, внуків нянчити. Поки Україна після війни відбудується, буде потрібен час. Буде складно, але ми це зробимо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новопрокопівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій