Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Свічкарьова

"Я вірю в те, ми зможемо вибороти мирне майбутнє для нашої Батьківщини"

переглядів: 64

Свічкарьова Софія

Учениця 10-М класу КПНЛ, м. Кривий Ріг; Дніпропетровська область,

Вчитель, що надихнув на написання есе - вчителька укр. мови та літератури Буніна Катерина Валеріївна

КОНКУРС ЕСЕ НА ТЕМУ: «МОЯ УКРАЇНА»

Моя Україна майбутнього

Зараз, в часи страшної війни, надія на мир є тим, що дає нам сили йти до перемоги і сміливо дивитися у майбутнє. Вона допомагає зберігати спокій під час повітряних тривог, коли місто безперервно і тривожно виє. Вона рятує нас від неконтрольованого страху, коли вибухи роздирають небо.  

Для мене мир -  це спокій. Це можливість насолоджуватися повсякденним життям, не відчуваючи постійного страху за життя своїх близьких. Це впевненість у тому, що мене чекає світле майбутнє, і війна точно не зруйнує мої плани. Це відсутність постійних думок про те, чи вдасться дожити до завтра. Мир – це те, чого я бажаю всією душею. Мир – це те, чого заслуговує кожна людина. Але, на жаль, у наш час ми вимушені за нього боротися.

Я вірю в те, ми зможемо вибороти мирне майбутнє для нашої Батьківщини. Що одного разу кожен українець зможе подивитися на чисте від вибухів небо. Ми всі повинні прагнути до перемоги, роблячи все, на що здатні, адже перемога – це єдина можливість зберегти нашу країну.  

Я бачу Україну майбутнього вільною державою, в якій панує повага до людей і до їхніх прав. Після перемоги ми зможемо вкласти всі наші сили у відбудування і розвиток нашої Батьківщини. Ця війна навчила нас цінувати нашу мову і культуру, розкривши нам очі на те, як наші вороги століттями намагалися знищити нашу ідентичність і нав’язати нам свої цінності і культуру.  

Я впевнена в тому, що в Україні майбутнього буде значно більше людей, що говорять рідною мовою і створюють все більше і більше українських медійних продуктів. Я вірю, що на нашу державу чекає чудове майбутнє, завдяки її громадянам, які зараз демонструють свій патріотизм, наполегливість і безстрашність, кожного дня виборюючи мир для всіх нас.

Коли Україна переможе, я буду насолоджуватися кожним днем свого життя. Зараз я іноді думаю над тим, що в такі страшні і криваві часи недоречно радіти життю, після перемоги такі думки залишать мене надовго. Я відвідаю багато наших міст, щоб побачити мою Батьківщину у всій її красі. Я буду робити все, щоб допомогти  моїй країні розквітнути і стати кращою для життя її громадян. Мені не відомо, коли Україна переможе, але одне я знаю точно – майбутнє нашої держави в першу чергу залежить від нас.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2023 Текст Історії мирних діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій