Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тіна Миколаївна

«Я від'їжджала на останньому потязі»

переглядів: 511

Коли у 2014 році почалася війна, я поїхала до дочки до Росії і була там два роки. 2016-го стало тихіше, і я повернулася додому.

Я живу сама, чоловік помер у 2013 році. Я не сильно пам'ятаю перший день війни, але пам'ятаю, що це був кошмар та жах. Вони бомбили двічі. Я це все бачила. Вперше пролетіли два літаки, скинули бомби на блокпост і полетіли. Тоді жертв не було, тільки одна людина була поранена. На мосту утворилася дірка, але вона не вплинула на рух. Пізніше її відремонтували.

А вдруге розбомбили Станицю. Я якраз була на подвір'ї і все бачила. Зненацька прилетів літак і скинув кілька бомб на околицю міста. У районі військкомату та міліції був величезний чорний дим. Мені здавалося, що це відбувається поряд зі мною, але все було на околиці Станиці. Потім літак полетів на другий кінець і там теж скинув кілька бомб. Говорили, що було зруйновано 15 будинків. Загинули люди і багато хто був поранений.

Коли про це розповіли по телевізору, донька одразу взяла мені білет через інтернет. У нас не було жодного зв'язку, але о першій чи другій годині ночі їй якось вдалося зі мною зв'язатися. У мене була зібрана сумка, оскільки відчувалося, що все затягнеться надовго. Я виїжджала останнім поїздом, якому дозволили їхати. Однак залізничне полотно в багатьох місцях було зруйноване, і ми їхали до Москви об'їзними шляхами на п'ять або шість годин довше.

З Москви я дзвонила до Станиці друзям та родичам, вони мені розповідали всі жахи. Люди сиділи у підвалах місяцями. Якщо хтось хворів, то машина швидкої допомоги не могла приїхати, бо були нескінченні обстріли.

Після мого повернення додому я весь час отримувала допомогу від Фонду Ріната Ахметова і дуже вдячна. Він нас підтримав, годував. Продуктові набори врятували багатьох людей, особливо великі сім'ї.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2016 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2016 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій