Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Дмитрівна Жиліна

«Я провела два місяці під бомбуванням, плачучи і благаючи Бога, щоб все закінчилося»

переглядів: 524

Я інвалід, до війни ще ходила. Під час війни я потрапила під бомбардування. Спускатися до підвалу не могла, сиділа сама вдома. У 2015 році я провела два місяці під бомбуванням, плачучи і благаючи Бога, щоб все закінчилося.

У квартирі живу сама, я у розлученні вже 30 років. Діти від мене відмовилися, один за кордоном живе, десь у Словаччині, а другий десь у Прикарпатті. З церкви дзвонили та питали, чи не хочу я виїхати. Згодом передзвонили і сказали, що завтра вранці мене заберуть. Так мене привезли до Слов'янська, а потім відправили до Одеси, роздобули інвалідний візок.

В Одесі хлопці зустріли, розподілили у Білгород-Дністровський санаторій. Там я була до серпня, поки нас не відправили до санаторію «Куяльник». Там ми теж були понад рік, потім привезли до Святогірська.

У мене зовсім відмовили ноги, мені дали інвалідний візок. Мені 61 рік, але вже сім років погано пересуваюсь.

Почали стріляти, але мені не страшно було. Раніше я жила в Баку, недалеко від Нагірного Карабаху, там теж стріляли, і може тому не було страху.

Одні люди ставилися з розумінням, інші обурювалися. Але здебільшого світ не без добрих людей, у Святогірську я з багатьма познайомилася.

Періодично давали речі, продукти. Продуктову допомогу одержувала від Фонду Ріната Ахметова. Ще мені дали пилосос, обігрівач, гарний чайник, але мені багато чого не треба було. Приїжджали американські лікарі, стільки болячок у мене знайшли… Це все після бомбардування: і діабет, і серце, і шлунок.

Мрію, щоби все закінчилося і можна було вільно пересуватися. Хотілося б спокою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Святогірськ 2015 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій