Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вероніка Олександрівна Савєльєва

«Я постійно згадую 23 лютого»

переглядів: 172

Заради безпеки дитини Вероніка змушена була залишити чоловіка та переїхати до Англії у чужу родину, яка надала їй прихисток.

У той день, 23 лютого, ми святкували день народження чоловіка. Тому я лягла спати пізно, а вранці мене розбудив чоловік зі словами: «Почалася війна». Ми зустрілися із сестрою сім'ями та вирішили їхати в село заради безпеки дітей.

Перші два тижні були жахливі від прочитаних новин, був величезний страх за дитину. Перший звук сирени... Перший почутий свист ракети та вибухи... Коли ти сидиш у коридорі з сім'єю щодня і не знаєш, може це останній день разом, починаєш по-іншому бачити світ.

Зараз я два місяці живу із донькою в Англії, чоловік залишився в Україні. Це дуже складно, бо кожну секунду хочеться опинитися вдома, але розумієш, що ти тут заради дитини. Люди прийняли мене – чужу людину, у свою сім'ю та у свій дім абсолютно безкоштовно. За це ми дуже вдячні їм!

Раніше я не працювала, але зараз треба йти на роботу, коли дитина піде до школи. Хоча без знання мови вибір не великий.

Я постійно згадую 23 лютого і те, як ми були щасливі. Переглядаю фото…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення робота діти перший день війни розлука з близькими 2022 Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій