Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Носко

«Я зрозуміла, що нас почали бомбити»

переглядів: 593

12 квітня 2014 року я стояла біля вікна на кухні й побачила, як літають два великих вертольоти на висоті всього метрів 50 від землі. Я запитала в мами, що це, і зрозуміла, що нас почали бомбити. І все! Той факт, що все змінилося, я зрозуміла влітку, коли вже війна в нас у місті закінчилася, коли настав мир і нас більше не чіпали.

Ми виїжджали спочатку у Святогірськ, потім до Києва. Тому саму війну я не побачила. Мені подружка розповідала про те, що її сестра гуляла з дитиною, і міна чи снаряд упав просто у візочок. Повністю розірвало маму й дитину. Це було в Горлівці.

На моє життя війна ніяк не вплинула. У нас війна тривала близько чотирьох місяців, доки відбувалися активні бойові дії, а потім стало тихо. Зараз ми відчуваємо себе в безпеці. У нас є житло, дах над головою. Поки тихо, ніхто не стріляє, нічого не відбувається.

Ставлення до життя, напевно, змінилося. Раніше не замислювалася, що можна загинути в будь-який день. Ти йдеш по вулиці, а в тебе може снайпер вистрілити – і ти загинеш. Були такі ситуації. Тому потрібно цінувати кожен день.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2014 Текст Історії мирних молодь 2014 переїзд
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій