Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Миколаївна

«Я перенесла стільки горя, що вже не хочу жити»

переглядів: 156

Наталя Миколаївна опікувалась одним зі своїх онуків, який змалку втратив батьків. А коли подорослішав – пішов до армії, і їй довелося вивозити його з контузією із зони АТО

Я з міста Кривий Ріг, станція Інгулець. Тут вже живу 55 років, як виїхала з села. Як пішла на залізну дорогу працювати, так тут і живу. 

Дуже важко жити, я таке горе пережила, що не можу вам сказати. Їздила в АТО, вивозила внука у 2015 році. Його забрали на передову, і я вивозила його з контузією, положила у лікарню Мєчнікова у Дніпрі.

Поки я уїхала, онука перевезли у психіатрію. Коли на передовій возили рефрижератори людей - він не міг дивитися на це все.

Він сирота, сам з Дніпропетровська: батько загинув, як йому було півтора рочки, і я з того часу його виховую. У мене двоє дітей і вісім онуків, цей сирота в мене найголовніший.

Онук робить на Інгулецькому комбінаті. Хочу дуже подякувати Рінату Ахметову за цей комбінат: якщо він кине нас, то роботи взагалі не буде. Я за цю людину молюсь кожен день.

В мене поряд нікого немає: дочка в Києві й син в селі живе. Син сам живе, без жінки, без нікого. Дуже важко жити: я стільки горя перенесла, вже не хочу жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2015 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти 2015 переїзд поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) діти перший день війни їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій