Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інеса Іваночко

"Я обійняла маму і сказала: "Мамо, я тебе дуже кохаю!"

переглядів: 31

У Маріуполі Інеса втратила мати. 81-річна Світлана Павлівна Кирєєнко померла 27 березня 2022 року від ненадання медичної допомоги.

На початок повномасштабного вторгнення Світлана Павлівна жила сама, хоча донька Інеса тричі кликала її до себе. «Мама приходила до мене 4 і 5 березня. На мене подивитися. Я весь час вмовляла її залишитися. Проте вона говорила: «А раптом хтось пограбує нашу хату?». Я обійняла її тоді і сказала: «Мамо, я тебе дуже кохаю. Я без тебе нікуди не поїду». А потім всі мости були підірвані. І більше дістатися до мами в Кальміуський район було неможливо», - розповіла жителька Маріуполя Інеса. 

Тільки коли Інеса виїхала, вона дізналася, що 27 березня мати померла. В неї закінчилися ліки, і сталося два інсульти. 

«Мати дуже хвилювалася за мене. Вона чула, як бомблять центр, де я жила. І вона це не пережила. Декілька днів мати лежала. За нею доглядала сусідка. Шкодую, що мене не було поруч. Я не була ані на її похоронах, ані на її могилі». 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни розлука з близькими Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій