Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Миколайович

«Я не знав, що війна почалась. Довелось від обстрілів під забором ховатись»

переглядів: 70

Микола Миколайович залишився в Охтирці. Його донька через хворе серце виїхала з сином до Польщі

Мені 59 років, я вже два роки на пенсії, маю групу інвалідності. Живу в Охтирці. Щоправда, довелося переїхати до знайомих - раніше я жив біля критичної інфраструктури, а тепер боюсь, що окупанти можуть там вчинити обстріл.

Маю дві онучки і трьох онуків. Коли почались обстріли, один онук з донькою виїхав до Польщі. Перед тим у доньки була операція на серці, їй не можна було тут лишатись під обстрілами.

24 лютого я не знав, що почалась війна. Пішов купити мамі ліки. Вона інвалід, ходить мало, я допомагаю.

Потрібних ліків в аптеках я не знайшов, але зустрів військових. Вони сказали ховатись, бо зараз будуть стріляти.  Довелось тікати і падати під забори.

Батькам тяжко було. Після обстрілів у них вдома повибивало вікна, жити було неможливо. Довелось їм переїжджати двічі, промучились вони так півроку, а тепер їм поставила держава вікна за свій рахунок.

Щоб відволіктись від постійних стресів, дивлюсь щось веселе по телевізору. Війна скінчиться, коли війська російські вийдуть з території України. Мені б – якнайшвидше, але як усе складеться, я не знаю. Вірю, що наше майбутнє буде хорошим. А як інакше?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних пенсіонери молодь діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій