Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Потапова

«Я не можу думати ні про що, якщо мені приходять і кажуть: "Збирайся, йди"»

переглядів: 811

У нас багатодітна сім'я, усього сім осіб. Ми переїхали до Курахового минулого року. Знайшли будинок просторий, хоча і пошкоджений осколками. Під час обстрілу снаряд влучив у двері будинку, тріщина утворилася на стіні, іде зверху до самого низу.

 Наша сім'я – це я, троє дітей, свекор зі свекрухою і самотня жінка. З Еллою Івановою ми познайомилися ще до війни і почали її доглядати. Вона інвалід другої групи з дитинства, перехворіла на менінгіт; у неї відхилень багато, діагноз дуже складний. Є в нас і хатні тварини, вони з нами подорожують, хоча останній переїзд для них був великим потрясінням.

Ми з Донецька. 2014 року наш будинок постійно потрапляв під обстріл.

Спочатку ми переїхали до Запорізької області, де жили в будівлі покинутого дитячого садка в одному селі. Умов не було жодних, ми заїхали в порожнє приміщення. За свої гроші замінили водопровід, сантехніку, бойлер. А з першими платіжками зрозуміли, що життя в дитсадку нам не по кишені.Борг 2500 гривень на місяць, а півтори тисячі я платила на місяць тільки за електроенергію.

 Тоді ми вирішили переїхати до Курахового, де домовилися жити в приватному будинку. На оплату комунальних послуг отримали пільги, замінили вікна. Планували відновити паркан, але за рік господарі зажадали звільнити житло.

 Для мене найболючіше питання – житлове. Я не можу думати ні про що, якщо мені приходять і кажуть: «Збирайся, йди». А куди йти? Грошей нам катастрофічно не вистачає, живемо на соціальну допомогу. За роки війни від поневірянь втомилися і люди похилого віку, і діти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курахове 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій