Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Яскульська

«Я народила дитину за два тижні до війни»

переглядів: 176

Молода мама з новонародженою крихіткою виїхала на іншій бік країни, взявши з собою лише речі малюка

До всього, що зараз відбувається, у мене було цікаве і яскраве життя, багато друзів. Після початку війни багато моїх подруг і добрих знайомих покинули країну, деякі загинули. Сумую за попереднім життям: за улюбленою справою, своїми хобі: танцями, бігом, подорожами. Я була вагітна і народила дитину за два тижні до війни. І вдома ми були менше тижня, бо в мене дитина з інвалідністю. Загалом - здоровий хлопчик, але немає двох пальчиків.

У перший день війни я була вдома з новородженим сином. Під обстрілом я поїхала в РАГС забирати свідоцтво про народження дитини і свій паспорт.

Я пережила весь жах війни з маленькою дитиною: і як ми виїжджали з міста, і як вмирали мої близькі.

Переїхали ми у Луцьк. Тільки до Київа діставались шість з половиною годин. Я навіть ночувала на вокзалі. На новому місці адаптувалася лише через місяць, допоміг догляд за сином.

Ми з малюком отримували гуманітарну допомогу, бо виїхали майже без нічого – з собою були тільки речі малюка. Ми дуже вдячні людям в Луцьку і всім, хто нам допомагав, нашій державі. Ми повернулися після 9 травня до Києва, а зараз вже дома, в Чернігові. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій