Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Майя Юхимівна Клименко

«Я мрію побачити сина»

переглядів: 615

Майя Юхимівна живе в напівзруйнованому будинку й хоче хоча б раз вирватися за межі лінії розмежування до дітей і онуків.

У 2014 році дуже страшний для нас був наступ. І в підвалах я знаходилася теж. Після цього, уже у 2016 році, згорів будинок, влучив у нього артилерійський снаряд. Усе згоріло та тварини зокрема. Із пожежної частини в Ясинуватій не могли приїхати, а їхали аж із Селідового. Потім приїхали із Дзержинська, два дні гасили, будинок у мене великий.

Поряд був сусідський будиночок, де я зараз перебуваю. Але туди теж снаряд влучив, мені допомогли дах полагодити й ремонт зробити.

У сина будинок поруч і теж постраждав, але його ніхто не ремонтує. І йому немає житла. У нього сім’я, він одружений. Але йому доводиться то в мене, то в сестри жити.

Уже в нас 2021 рік. Зима, сніг. Дах обвалився, розумієте? Вікна добиті. Дощі йдуть, сніги йдуть. Це ж не один рік, а кілька років триває. І цей будинок уже приходить в непридатність повністю.

Я мрію, щоб дали мені пропуск, щоб в Ясинуватій побачити іншого сина, він там помічник машиніста. Не можемо ні доїхати, ні пройти один до одного. Мріємо, щоб це все скінчилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2016 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2016 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми безпека та життєзабезпечення перший день війни розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій