Лінська Владислава, студентка 2 курсу КЗ КОР «Богуславський гуманітарний фаховий коледж імені І.С.Нечуя-Левицького»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Волошенко Оксана Василівна

Чому бути українкою – це моя суперсила

Незважаючи на теперішній стан в моїй країні, зараз я відчуваю надзвичайну силу своєї суверенної держави, яка зуміла подолати великі труднощі та об'єднати всіх, починаючи від  Сходу і до величних Карпат. Наш народ об'єднався заради однієї мети – збереження нашої свободи, нації, мови, культури, звичаїв і, що найважливіше, – землі.

Кожен українець чи українка має свою силу, яка з часом тільки посилюється, примножується, вдосконалюється, загартовується вогнем боротьби за споконвічні цінності народу і переростає в суперсилу.

Моя суперсила полягає у знанні історії свого непереможного волелюбного народу, який пройшов через вогонь і воду, але лише зміцнився від цього. Завдяки витривалості нашого народу в боротьбі з ворогами, у нас є унікальна історія. Моя суперсила – це знати свою історію, бути вірною своєму народові, розуміти, через що пройшла моя багатостраждальна  Батьківщина.

Моя суперсила – це вміти любити і дорожити всім, що я маю, кому я завдячую за можливість втілювати свої мрії, реалізовувати задуми, боротися за свої ідеї і переконання, бути вільною у своїх поглядах.

Щодня захисники України проливають свою кров і віддають найцінніше, що вони мають, – своє життя  заради нашого майбуття. Я не маю права бути слабкою, я не маю права підвести і знехтувати їхньою безприцидентною жертовністю та відданністю присязі на вірність Україні.

Я маю бути суперсильною і продовжувати боротьбу. Всі маємо воювати, вистояти, не впасти на коліна, бути згуртованими і витривалими. Ніщо не повинно похитнути нашу віру у вічне прагнення бути незалежними, вільмини українцями зі своєю історією, культурою, традиціями та звичаями.

Я відчуваю  величезну гордість за свою Україну і її незламний дух,  бо жодна країна світу не порівняється з моєю Батьківщиною, з її солов’їною мовою, з ріками і блакитними морями, з високими горами і смарагдовими полонинами, з чорнобровими хлопцями і блакитноокими дівчатами, які без вагань взяли до рук зброю, щоб захистити все, що для них дорого. У цьому і є моя суперсила – любити, берегти і боронити все, що робить мене Українкою.