Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карина Конвісар

«Я щиро вірю, що мир настане»

переглядів: 1511

Моє рідне місто Донецьк – велике місто, жителі якого ніколи б не подумали, що настане криза в країні й почнуться воєнні дії. І ось, 2014 року відбулося те, чого ніхто не міг очікувати. Війна!

Я жила на околиці міста, у найспокійнішому і найтихішому районі, тому постріли нам було майже не чути.

Але мені й моїй родині однаково було недобре. Ми вірили, сподівалися, що це все скоро пройде і буде все, як раніше. Тому про переїзд ми не думали.

Якщо війна закінчиться, то ми навряд чи повернемося назад. Але я щиро вірю, що мир настане. Що мої старі знайомі, мої родичі не будуть жити в страху, не боятимуться: що буде завтра.

Ще однією причиною, чому ми не думали шукати новий дім, стало народження моєї молодшої сестри. Почали будувати ці блокпости, і ми не уявляли, як з маленькою дитиною будемо кудись їхати.

Але пізніше, десь через два роки, моєму татові запропонували роботу в Києві. Він вирішив спробувати і спочатку поїхав сам. Через три місяці переїхали і ми з мамою.

Спочатку я була проти всього цього, тому що було страшно: як складеться моє життя в новому місті. Зараз я рада цьому, я знайшла нових друзів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій