Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катя Жаворонкова

«Я хочу швидше потрапити в мирне життя»

переглядів: 1332

Мій будинок розташований поруч з військовим училищем, і спочатку було дуже добре чути, як прилітають і відлітають снаряди. Спочатку всі лякалися, але потім звикли. Слава Богу, це все тривало недовго, і незабаром навчання пройшли.

Десь у 2014-2015 році недалеко від нашого будинку прилетів снаряд. Це було о 4-5 годині ранку. Я пам'ятаю, як тато взяв мене і разом з ковдрою поніс у коридор. Мені здається, що це було взимку, але я не впевнена.

Після цього ми облаштували бомбосховище, яке знаходилося поряд з моїм будинком. Найбільше мені запам'яталися величезні слимаки, яких ми там знайшли.

У той час я думала про те, як ми будемо жити без світла; куди ми підемо, якщо в нас закінчиться їжа; і що робити, якщо розрядиться телефон.

Я хочу швидше потрапити в мирне життя, де не треба буде говорити шестирічній сестрі, що звуки від обстрілів – це грім, хоча на небі немає ні хмарини. Де я зможу бачити свого брата не тільки два тижні на рік, а хоч щодня. Я хочу стати стюардесою, але через те, що в нашому місті немає аеропорту, немає й університету.

Я вважаю, що мир дуже важливий для нас, дітей. Адже ми хочемо подорожувати, бачити щодня своїх друзів і близьких. Також важливо для дітей любити свою роботу, а вибирати професію незалежно від того, який університет розташований у мене в місті.

По секрету скажу, що коли мені кажуть загадати мрію, то я завжди загадую: «Мир у всьому світі».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій