Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Андріївна Бойко

«Я двічі упродовж кількох годин отримала контузію»

переглядів: 58

Мені 69 років. Я пенсіонерка. Мешкала з чоловіком в Лівобережному районі Маріуполя, неподалік від Азовсталі. Ми вибиралися через росію, Прибалтику, Польщу, тому що іншого шляху не було. У дорозі я захворіла на коронавірус, тому чоловік виїхав першим, а я потім його наздогнала. Спочатку жили в Рівному, зараз винаймаємо квартиру у Броварах. Нам скрізь допомагали. 

У першу ніч війни обстріляли Державну службу з надзвичайних ситуацій що знаходилася в нашому районі. Ми виїхали через сорок днів, після того, як я двічі упродовж кількох годин отримала контузію. Спочатку – у квартирі, а згодом – на сходовому майданчику.

Ми з чоловіком маємо двох синів. Один із них приїхав по нас із Києва. Два тижні чекав на блокпосту, спав на вулиці. Він не міг в’їхати в місто, а ми –  виїхати. 

Я сорок днів не мила голову. Майже все волосся випало. Думала, що доведеться носити перуку. 

Ми мали будинок і квартиру. Квартира знаходилася в епіцентрі обстрілів. Туди не можна було наблизитися, щоб дізнатися, що з житлом. 

Чекаємо на закінчення війни. Дуже хотілося б жити вдома, однак від нашого будинку нічого не залишилося, а що з квартирою – не знаємо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій