Борсук Анастасія, учениця 8 класу Чорнухинського ліцею імені Г.С.Сковороди

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ведь Оксана Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього - це вільна, незалежна і щаслива країна. Я її бачу гарну і відбудовану. З 2022 року наш світ перевернувся догори-ногами.

Але українці сильна нація і, навіть, через декілька років війни вірять в перемогу і щасливе майбутнє нашої країни.

Наші військові ще 24 лютого пішли на фронт і досі боронять Батьківщину. Я маю надію, що війна скоро скінчиться і ми одразу ж після цієї радісної події почнемо потроху її будувати. Саме ми те покоління, яке буде це робити.

А починається все зі школи. Адже в стінах школи закладається фундамент майбутньої особистості як такої, та і суспільства взагалі. Щоб відбудувати країну, нам потрібно добре вчитися.

З початком війни змінилося ставлення до деяких предметів. Я зрозуміла, що досить велику роль в житті країни відіграє історія. І на вивчення цього предмету потрібно звернути особливу увагу. Що стосується України майбутнього, то мені здається, що відродження  почнуть з Києва і великих міст, а потім перейдуть до менших. Ще я думаю, що ми ввійдемо в Європу.

Я вважаю, що покращиться медицина, люди знайдуть ліки від невиліковних хвороб, ніхто не смітитиме на вулицях і буде скрізь чисто і затишно. Всі будуть їздити на електромобілях, а не на бензині, тим самим не забруднюючи повітря.

Люди будуть ще добріші, щедріші і доброзичливіші, ніж зараз. Туристи з інших країн хотітимуть до нас їхати, а нашу літературу читатимуть і перекладатимуть різними мовами світу. Ще я думаю, що поставлять пам’ятники загиблим героям.

Найбільша моя мрія, щоб припинилися бойові дії  і ми забули про це, як про страшний сон. Мені здається, що нашим дітям і внукам буде цікаво почитати історію, яка прямо зараз пишеться  у нас на очах, а точніше , яку пишемо ми самі.

Я дуже хочу, щоб рідні всіх українців повернулися додому живими і здоровими, так само, як і багато моїх знайомих, які зараз там і захищають нашу країну. Ніхто не знає, що нас чекає у майбутньому, але є велика надія, що воно щасливе.