Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Григорій, Артем і Влад Сотник

«Я думав, все вже, кінець»

переглядів: 1204

Онук Артем:

Звичайний день був. Прокинувся, поснідав. Потім зателефонували друзі, запропонували піти погуляти. Тільки-но ми зустрілися – прогримів вибух.

Я думав, все вже, кінець

Ми подумали, що це далеко від нас, нічого такого не буде. Продовжили гуляти. Пішли до мене у двір, тут погуляли, пішли до гаражів. І почався обстріл.

 

Почули перший вибух. Влад сказав: «Біжимо!» Ми побігли. Почалося ще більше вибухів. Скрізь дим. Люди кудись тікали. Ми забігли в будинок. Коли біг, я відчув, що мені в плече ніби камінь потрапив. Прийшов додому, зняв куртку, дивлюся, а там рана. Одразу пішов промив. Заходжу в кімнату, а там Влад сидить. У нього вся нога в крові. Я зрозумів, що йому осколком в ногу попало. Почали надавати йому першу допомогу.

 

Онук Влад:

Я не хочу, щоб війна повторювалася, бо люди гинуть, їх сім’ї страждають. Тому що це дуже страшно. Не хочеться, щоб таке повторювалося.

Я думав, все вже, кінець

Дідусь Григорій:

Я вийшов на балкон. Чую – на аеродромі вибух. Гул такий. Пух! Полетіло. Хвилин через 20 почалася стрілянина. Дочка вийшла, каже: «Тату, нас бомблять». Я кажу: «Ховайся». У під’їзд заскочила. Хвилин через 10 дзвінок. Відкриваю двері – стоять Влад і Артем. У Влада кров на брюках. У Артема ми спочатку не помітили поранення. А потім дивимося – у нього курточка пробита.

Я думав, все вже, кінець

Почали викликати швидку допомогу. Нічого не працює: ні мобілка, ні стаціонарний телефон. Я побіг до сусіда. Кажу: «Саша, треба щось робити. Давай йому хоч бандаж поставимо, щоб кров зупинити». Тут приїхала швидка допомога. Їдемо містом – там труп, там труп. Приїхали в травматологію, народу повно.

Артем:
Найстрашніше було, коли ми бігли під час вибухів. Тому що я боявся, що зачепить. Раптом не добіжу додому. Думав, все вже, кінець. Добіг.

Дідусь заспокоював. Говорив, що все нормально буде, щоб не переживав.

Ось це моя щаслива курточка. У ній я був 10 лютого. Саме ось сюди потрапив осколок і вийшов з іншого боку. Думаю, якби не куртка, то все могло бути набагато гірше. Тому що куртка як-ніяк зупинила осколок. Підшили цю куртку, і зараз в ній ходить мій молодший брат. Дуже страшно згадувати і думати про це.

Я думав, все вже, кінець

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2016 2018 Відео Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій