Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Петро Подтикан

"Я досі речі не розбираю. Хочу повернутися до Маріуполя"

переглядів: 74

Тренер з баскетболу Петро Подтикан в Маріуполі вижив дивом. 12 березня "град" летів до квартири і дивом врізався в тополю перед вікнами. Встромився у землю перед під'їздом, балкон ударною хвилею разом із рамами та шибками влетів у квартиру.

"Мене поранило в руку. Рвана рана. В ногу та в бік. Дивом усі кістки цілі. Дивом моя дружина Оля не постраждала. Спливаючи кров'ю, я хотів бігти на дорогу в надії зустріти наших військових, щоб вони відвезти мене до лікарні. 

Дивом мені допоміг сусід Діма, якого я знав два дні. Він повіз мене до лікарні. Дивом прибіг ще один сусід і сказав, де працює шпиталь. У лікарні мене зашили (16 швів) – це було ввечері. Провів ніч на каталці в коридорі, вранці мене відпустили додому.

Дивом не помер від втрати крові. Потрібні були бинти та антибіотики (взяти не було звідки). Знову ж таки дивом Оля знайшла все необхідне. А на десятий день, коли треба було знімати шви, до нас у підвал спустилася акушер-гінеколог Олена. І це - також диво", - розповів житель Маріуполя Петро. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій