Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Людмила Луневська-Остапенко 

Посада директор Усівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області.

Щороку ранньої весни до нас у село прилітають лелеки. Це ознака того, що все живе відроджується та розквітає після суворої зими. Але цього року в Україну прийшла воєнна весна. Через пережиті жахливі реалії війни багато українців змушені були покинули свої домівки та евакуюватися в інші області або за кордон.

Родини наших діток доброзичливо зустріли на заході України. Приємно, що відповідно до довідок про оцінки за 2 семестр, учні нашого закладу освіти підтвердили високий рівень своїх знань.

Європейські держави: Польща, Німеччина, Італія, куди потрапили наші учні – всіляко прагнули допомогти евакуйованим з України дітям, організувавши для них навчання українською мовою. Але багато хто з учнів навіть із-за кордону приєднувався до онлайн-уроків, які проводили вчителі їх рідної школи у синхронному режимі.

Всі діти дуже сумують за Україною, за рідною домівкою, друзями і мріють повернутися на Батьківщину.

Ось уже й прилетіли лелеки, звили гніздечка… Повертаються додому й українські родини, які мусили тікати від війни. Сподіваємось, що в новому навчальному році школа знову відкриє двері для своїх учнів і у класах лунатимуть дзвінкі дитячі голоси.

Віримо в Україну та Збройні Сили! З нами Бог, і перемога обов’язково буде за нами!»