Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Вячеславівна Лісіна

"Все своє життя скласти у дві сумки й знову тікати від війни"

переглядів: 70

В перший день вторгнення спали вдома в Бердянську та прокинулися від потужних вибухів. Важко покинути свій будинок, все своє життя скласти у дві сумки й знову тікати від війни. Наша родина тікає від війни вдруге. У 2014 ми також залишили свою квартиру у Донецьку і поїхали у Бердянськ, але війна нас і там дістала. За дев'ять років все втратили двічі.

Дуже тяжко жити далі. Ми тиждень жили в окупації, не вистачало їжі, не було газу, світла, зв‘язку та телебачення. Це був найважчий місяць у нашому житті. Коли змогли виїхати з окупації, то їхали дві доби 200 кілометрів та ночували в полі під обстрілами, то був жах.

З родиною разом, а інші родичі роз'їхались. Вразили до глибини душі, ті моменти, коли звільняють наші території.  Зараз не працюю, займаюсь дитиною. Про страшний початок війни нагадує осколок снаряда, який пошкодив нашу квартиру у Донецьку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я внутрішньо переміщені особи перший день війни обстріли Донецька їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій