Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Олегівна Фірсова

"Все, що відбувалося у Маріуполі, - суцільний шок"

переглядів: 127

Ми жили в Маріуполі звичайним мирним життям, і навіть не могли повірити, що на нашу землю прийде таке лихо. Все, що відбувалося у нашому місті, - це суцільний шок. 

Ми жили в підвалі три тижні з маленькою донечкою. Рано-вранці 16 березня ми виїхали завдяки батькам чоловіка. Нам вдалося забрати машину з розбитої парковки, вона дивом не постраждала. Люди почали активно виїжджати, і ми теж вирішили це зробити. Ми не їхали колоною, виїжджали самі. Добралися до Запоріжжя. Там пробули добу і поїхали далі. 

З моїми батьками не було зв'язку взагалі. Тільки через півтора місяці я змогла з ними зв'язатися. Мій батько хворий, нікуди їхати не може, тому вони залишилися в Маріуполі. 

Ми зараз на Закарпатті, живемо всі разом. Чекаємо на деокупацію нашого міста і повернення додому. Повертатися особливо нікуди, наш дім знесли, але все одно додому дуже хочеться. Нам тут допомагають, це приємно, але звісно, що ми не почуваємо себе вдома. 

Сподіваємося, що війна завершиться найближчим часом. Хочеться, щоб увесь цей жах закінчився.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій