Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Там не було вже нічого, жити там було неможливо»

переглядів: 81

Я жила в Маріуполі. Мені 45 років. У мене двоє дітей, мама, брат. Коли почалася війна, ми були там. Чоловік мій пішов в Територіальну оборону. Виїхали ми через місяць, а батьки там залишилися. 

В перший день було дуже тривожно, чоловіка поруч не було. Я пішла купувати продукти. Все, що було в запасах, швидко закінчилося. Дуже було важко з водою, не було світла, газу, зв’язку, нічого не було.

Я бачила, як руйнували місто і вбивали людей просто масово. Я бачила багато трупів надворі - звісно, це все шокувало. Постійні обстріли. Було дуже страшно. 

Там не було вже нічого, жити там було неможливо, і ми вирішили виїхати.

Війна нас розділила. Хто де. Батьки в Маріуполі залишилися, а ми зі знайомими виїхали автомобілем спочатку на Бердянськ, а потім - на Запоріжжя.

Зараз ми проживаємо в Києві. На даний момент я ще не працюю.

До сих пір не можу все це забути: там відбувалися страшні речі, які не могли  не зачепити психологічно. Для нас ця війна вже дуже довго триває. Хотілося б, щоб вона швидше, закінчилась.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій