Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Баркова

"Все місто розбите. Купа трупів. Прикритих і не прикритих. Кроваві каски військових"

переглядів: 21

Із дітьми, чоловіком та матусею Олена жила поблизу автостанції, Центральний район Маріуполя. Жінка купила квитки на потяг. Але друзі сказали, що буде евакуація. І Олена здала квитки. Проте автобусів на евакуацію так і не було. 

“10 березня спустилися до підвалу будинку. В квартирі залишилися брат чоловіка та свекров. 11 березня виходить мати чоловіка, наливає кропу. Прямий приліт у хату. Пожежа. Добу палало. З 11 на 12 березня почула, як щось горить. Розплавлений пластик спустився до підвалу. Задимлення. Почалося безперервне бомбардування. 

Будинок на проспекті Миру, 127. Склався під'їзд через авіабомбу. Наш будинок гойдався від вібрації. 10 поверхів. Ми залишилися без їжі, без води. Тільки рюкзак з документами. 

Ти знаходишся в ситуації, або ти правий, або ти живий. Тебе закопають і кісток не знайдуть. Коли йде війна, закони не працюють. 

Маріуполь - це було пекло. А зараз Маріуполь - це кладовище, де будують на кістках. 

Коли ми доїхали до України, ридав весь автобус. У нас з'явився шанс на життя”, - розповіла жителька Маріуполя Олена.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій