Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Вперше Новий рік будемо святкувати без бабусі з дідусем"

переглядів: 102

Привіт, Святий Миколаю! Мене звати Родіон, а мою сестру Варя. Мені 8 рочків, а сестрі 5 років. Народилися ми в місті Волноваха, бо там працює наш дідусь лікарем, але наш дім у м. Донецьк, звідти і мої батьки. Після Волновахи, ми переїхали в Бахмут, а звідти у квітні у нове місто Новомосковськ. Нам тут подобається, тут є великий парк, горбатий міст через річку (мама особливо на ньому полюбляє гуляти), батути із Міньйонами та тарзанка. Ото ми з Варею там обожнюємо стрибати! В цьому місті ми познайомилися з однією родиною і вони стали нам друзями – Раєю та Катрусею, а ще в нашому подвір'ї є друг Артем, а у Варі – Олеся.

Я нічого не боюсь, майже, окрім темноти, завжди намагаюсь бути сильним і сміливим, як мій тато. А ще я допомагаю мамі і навіть можу підняти 5-літрову баклажку з водою)

Ти знаєш, Миколаю, мабуть наразі мені не вистачає моїх деяких улюблених іграшок, конструктора Лего, дитячого вігваму, що залишилися у Бахмуті. Тато говорить, що колись ми туди повернемося і я зможу знов погратися з ними. А ще, не вистачає моїх бабусь та дідусів поруч – я з ними давно не бачився і дуже сумую без них. Особливо на Новий рік, ми завжди приїжджали в гості до бабусі і дідуся, а ще до їхньої кошки. Але тепер вперше без них будемо((

Але я вдячний тому, що зараз я із своєю сім'єю, онлайн із своєю улюбленою вчителькою Оленою Олександрівною та моїми однокласниками (ми з ними потім в Роблокс граємо), що мама накупила мандарин і трішки цукерок, і що сьогодні ми таки купили та поставили ялинку, а потім прикрашали її.

Я мрію, щоб на ці свята я отримав іграшку кіборга, як наші воїни зсу, а ще хочу навчатися добре малювати, тому для цього знадобляться альбом та велика коробка олівців, Варя каже мені про м'яку іграшку у вигляді зірочки та будиночок для кукли. А ще, я дуже дуже хочу повернутися додому, в своє ліжко, до свого велосипеда (як я його літом згадував!), до своєї школи і хочу, щоб закінчилася війна. А то Варя боїться звуку сірен і кожного разу біжить до мами, і щоб мама ніколи не плакала.

Миколаю, будь ласка, нехай буде мир, ми цього більш за все хочемо. Дякуємо тобі і бережи себе)

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи розлука з близькими Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій