41-річного Максима Шелеханя російські окупанти взяли у полон та вбили в Балаклії на Харківщині. Максим загинув 29 червня 2022 року. Українська армія звільнила місто на початку вересня, воно було окупованим півроку.

Вороги взяли Максима в полон, його закатували до смерті

«Вороги взяли Максима в полон за спрямуванням місцевих колаборантів, його закатували до смерті», – розповіли в міській раді Балаклії.

Максим Шелехань був жителем Харківщини. Навчався у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Був співвласником одразу кількох бізнесів у рідній Балаклії. Зокрема, студій танцю та клубу хатха-йоги. Входив до громадської організації «Слобожанщина без корупції».

«Він був добрим, завжди позитивним, чуйним до всіх людей, справжнім патріотом, дуже переймався за наше рідне місто і віддав своє життя за краще майбутнє в Україні. До останнього свого подиху залишався вірним українському народові», – розповіли у міськраді Балаклії.

«Сподіваюсь, громада оцінить його особистий внесок в звільненні Балаклії. Це була неймовірно смілива і патріотична людина. Коригувальник, за даними якого ЗСУ знищили десятки найважливіших цілей ворога. Він заслуговує на загальне вшанування пам'яті», – сказав знайомий Максима Святослав Ткалич.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/