Життя Ірини Мироненко обірвала російська атака на Харків 25 травня 2024 року. Поряд не стало її молодшої доньки Марії. Чоловік Ірини, Юрій, потрапив до реанімації.

Ворог двома снарядами влучив туди

Родина Мироненків того дня пішла за покупками до гіпермаркету Епіцентр. Близько 16.00 ворог двома снарядами влучив туди. Загинуло багато людей.

Загиблій Ірині Мироненко було 47 років. Вищу освіту здобула у Харківському інституті бізнесу і менеджменту. Працювала бухгалтеркою. Була парафіянкою храму святого Миколая Чудотворця УГКЦ у Харкові, а також студенткою першого курсу катехитично-педагогічного інституту Українського католицького університету.

«Спільнота Українського католицького університету висловлює щирі співчуття, старшій доньці Ірини – Надії Фаст, яка також навчається в Інституті, а також всім рідним та близьким», – зазначили в УКУ.

Окрім роботи, служінь в храмі та часу з родиною, Ірина Мироненко встигала провідувати хворих у лікарнях, охоче допомагала людям.

«З Іриною ми познайомилися у 2022 році… Разом співали у хорі, вона старалася щодня бути на літургії перед роботою. Ірина завжди буде згадуватися мені як людина великої віри в серці, що не боялася труднощів, а добро робила так невимушено, з повною віддачею, легко і природно», – написала про Ірину Мироненко подруга Ангеліна Чуприна.

Історія з instagram каналу Victims of russia.